De MIJN

Ontdek het dagelijks traject van mijnwerkers vanaf het wachthuisje tot de losvloer door de zaal der gehangenen en de lampenhuis. De kolenmijnmachines op de werkvloer en oppervlaktefaciliteiten laten de werking van de mijn en het werk van de arbeiders te realiseren.
Ruimte 8 augustus 1956 doet denken aan de Italiaanse immigratie en vooral de omstandigheden van de ramp van Marcinelle, die het leven van 262 mensen van 12 verschillende nationaliteiten geclaimd.

Het industriemuseum

Herbeleef die industriële epic in Wallonië einde XVIII eeuw tot de grote periode van het «Zwarte Land». De verschillende industriële sector en zijn aanwezig: steen koolmijn, staalindustrie, glas, metaal industrie, werktuigbouw en elektrotechniek, chemie en afdrukken - Ontdek ons Mapping 3D fi lm «Van Industriële Revolutie tot Werelderfgoed».

Terrils

Vroeger waren deze terrils stille getuigen van de steenkoolwinning van ‘Het Zwarte Land’, nu zijn ze diverse semi-natuurlijke sites. Er zijn groene longen geworden van een omgeving gekenmerkt door zware industrie. Zij hebben een bepaalde biotoop. Volg met ons natuurgids de aangelegde paden en ontdekt hoe deze zwarte bergen werden gekoloniseerd door bloemen, struiken, bomen.

Glassmuseum

Het Glasmuseum van Charleroi vindt zijn oorsprong uit een gezamenlijke wens van het Verbond van de Glasindustrie en de stad Charleroi, en heeft een bijzondere specificiteit in Wallonië.

Dit is een bevoorrechte ontmoetingsplaats tussen het verleden en de toekomst van het glasmateriaal, maar het museum biedt ook een levende herinnering aan de geschiedenis van het glas in Wallonië, waarvan de rijkdom een integraal onderdeel is van de identiteit van de regio. Het handhaven en de waardering van deze geschiedenis zijn de twee essentiële opdrachten van de instelling. De collecties bevatten nu meer dan 6000 stukken glas en gereedschappen, en beslaan een zeer brede periode, van het Myceense tijdperk tot hedendaagse meesterwerken van glas.

All Rights Reserved